Sunday, April 20, 2014

Cara Cepat Semak Track & Trace Pos Laju

Suka Blog ini? Like Kalau Suka, Komen Kalau Nak Cakap Sesuatu....

Assalammualaikum 


Nak tahu barang anda ada kat mana sekarang, adakah telah sampai atau telah diterima oleh seseorang..? Jom baca dan lihat cara - cara kat bawah nie...

Untuk semakan Track & Trace boleh layari laman web poslaju di:

MAAF cara dibawah telah tidak boleh digunakan lagi.. Sila Klik SINI.


=============WEB TELAH DI UPDATE=============Ni contoh , jika barang dah sampai

Status: Item Successfully Delivered
Dekat Signed For By : Ada nama dengan no. Ic

Dikenali sebagai PosLaju di Malaysia atau Perhidmatan Mel Segera (EMS) di peringkat antarabangsa yang menawarkan penyelesaian tepat bagi semua keperluan penyampaian domestik mahupun antarabangsa yang memerlukan kepantasan dan bukti penghantaran.

Perkhidmatan ini merangkumi semua segmen perniagaan dan umum. Tidak kira samada ianya adalah surat, pakej, sampel atau barang jualan, anda boleh mempercayai kami untuk mengendalikan urusan penghantaran bermula dari kutipan/pengambilan sehingga penghantaran dari rumah ke rumah iaitu terus kepada penerima dengan harga yang berpatutan.


Sebagai panduan, berikut adalah antara status penghantaran yang tertera di dalam sistem poslaju yang akan membawa maksud berikut :- 1. Courier is attempting delivery : Item sedang dalam proses penghantaran pada hari ini. Waktu penghantaran kami adalah sehingga jam 6 petang. 
2. Consignment arrived at processing center / transit office: Item tiba di pusat agihan / pejabat transit dan sedang dalam proses agihan.
3. Consignment dispatch out from processing center / transit office: Item keluar dari pejabat transit / pusat agihan. Ia akan dihantar ke pusat agihan terdekat sebelum dihantar kepada penerima.
4. Consignment successfully delivered : Item telah berjaya diserah.
5. Unable to deliver the item due to Missed delivery - Item will be deliver next working day : Item ditangguhkan penghantaran kepada keesokan hari.
6. Consignment to be collected at Counter Delivery : Item sedia diambil di kaunter penghantaran. 

if ada apa2 masalah tentang parcel u all, boleh pm kami ya.. kami sedia membantu (untuk customer kami je lah ye)... kalau bukan kami pengirimnya camne kami nak membantu heee thanks sudi shopping kat sini..thanks to poslaju fb utk maklumat berguna ni :)

No comments :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...