Friday, August 8, 2014

Cara Paling Kreatif Ambil Gambar Passport

Cara Paling Kreatif Ambil Gambar Passport



Ini memang kreatif habaq hang. Bagi yang tak ada masa atau malas nak keluar duit pergi tangkap gambar, buat gambar pasport kat kedai gambar... boleh la guna teknik ini.

Caranya senang je.. semudah..... abc 123, cuma pakai baju formal, siap dengan tie, lepas tu baring kat atas tilam, akhir sekali suruh la kawan ambil gambar dari atas sambil kankang. Hahaha. Kalau hang tu perempuan suruh la kawan perempuan yang ambilkan ok. Kalau tak tak pasal-pasal lain pulak jadinya.

Pakai teknik ni tak payah nak runsing-runsing pasal warna belakang gambar. Kalau nak warna putih, letak cadar warna putih. Kalau nak biru, letak cadar warna biru. Kalau nak warna warni, letak cadar warna-warni. Yang paling penting nak nampak formal macam dalam gambar kat bawah ni.

Mudah dan senangkan. Pakai telefon pun boleh jugak, jom kita selfie.. hahaha...

Dah siap. Hasilnya...




Kantoi sudah rahsia Isra Ismail
Lokasi macam kat SINI je Khennnn ( Kolej Nilam UiTM Pulau Pinang )

p/s: mesti ada yang komen pasal kenapa tak gantung je kat ampaian, kenapa tak angkat je tilam tu atau pun sebagainya.. tak salah pun, cuma admin rasa nie cara paling cool.. kalau gantung kain tu, mesti akan berkedut2 dan perlukan pencahayaan.. sama juga kalau angkat tilam tu kan, nanti tak pasal2 tilam tu hempap cheq... sekadar perkongsian.. Memang la boleh gantung cadar kat dinding,mmg la boleh tegakkan tilam tu kat dinding. Tp kan susah nak kene angkat tilam , bukak cadar bagai. Haha....terpulang kepada anda untuk bagi pendapat... Admin sentiasa coolfie... jangan lupa untuk like page FACEBLOGISRA  



Gambar yang dalam blog nie, x sama dengan gambar yang ada dalam album gambar nie
ALBUM GAMBAR FRAGMEN FB

Ando juga boleh cuba cari nie, kreatif habaq hang....


Apa komen Anda:

1 comment :

Miera Nadhirah Tan said...

not a bad idea.... genius!!!
by the way kalau sudi, tolong singgah blog saya juga
http://mieranadhirah.blogspot.com

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...