Thursday, January 1, 2015

Permohonan Kemasukan Mengikuti Program Teknologi Petroleum di INSTEP - PETRONAS (Sesi Kemasukan Julai 2015)

Adakah blog ini, memberi Info kepada Anda...?
Like Jika Ya. Komen Jika nak cakap atau tanya sesuatu...



Pengambilan pelatih PTP1 July 2015 Intake di INSTEP akan diiklankan pd 16/3/15 dalam semua major local papers & tabloid. Permohonan via online. Tarikh tutup 31/3/15. Pre req: Diploma in technical & engrg. Prog 1 tahun fully sponsored by Petronas for selected candidates. Tolonlg hebahkan kepada yang berkenaan.







Sila ke Laman web rasmi 

Permohonan Kemasukan Mengikuti Program Teknologi Petroleum di INSTEP - PETRONAS (Sesi Kemasukan Julai 2015)








Panduan Mengisi Borang

Gunakan pelayar/browser Internet Explorer versi 6 ke atas.

Paparan terbaik dengan pelayar Internet Explorer versi 7 dan resolusi 1024 x 768.

Sila lihat gambarajah di bawah:





Sila ke Laman web rasmi 

Permohonan Kemasukan Mengikuti Program Teknologi Petroleum di INSTEP - PETRONAS (Sesi Kemasukan Julai 2015)



Permohonan Kemasukan Mengikuti Program Teknologi Petroleum di INSTEP - PETRONAS (Sesi Kemasukan Julai 2015) JULY 2015



Cara nak masuk INSTEP Cara nak apply INSTEP Apa syarat Masuk Instep Berapa yuran masuk instep dapat biasiswa ke ditaja penuh petronas peluang kerja lepas keluar instep interview instep senang ke susah berapa lama belajar kat instep perempuan boleh ke masuk instep kos apayang ada kat instep sambung belajar lepas diploma masuk instep ada degree tak kat instep instep ni kat negeri mana cara nak isi borang online masuk instep laman web instep dapat elaun pelajar instep dapat elaun tiap-tiap bulan belajar enam bulan praktikal 6 bulan senanng ke susah belajar kat instep nak sambung degree ke atau masuk instep mana yang lebih baik ramai ke yang mohon instep bila instep di tubuhkan pelajar utm boleh ke masuk instep ke instep ambi utp je semua boleh mohon yang dah kahwin boleh mohon instep tak boleh e buat pjj kat instep unstep ada pjj ke ? apa keperluan sebelum masuk instep belajar apa kat instep kemudahan kat instep siapa tenaga pengajar kat instep nak apply kerja kat instep instep ada ambil pelajar spm lepasan spm berapa ramai yang mohon instep berapa orang pelajar untuk ambilan tahun ni kalau dapat masuk instep boleh ke berhenti pertengahan jalan berapa lama bonding dengan petronas siapa pelajar terbaik instep nama pelajar instep bila konvo intsep batch januari 2014  julai 2014 konvo instep dekat mana tahun 2015 ni berapa yuran konvo apa yang perlu buat cara nak ambil sijil instep kalau tak pergi konvo kena photostart kad pengenalan berapa kena bayar kalau tak pergi konvo cara jadi alumni instep wajib ke bayar yuran ahli alumni instep jarak instep dengan bandar kuala terengganu UMT UNIZA. Instep ada kat semenanjung je ke kat sabah serawak ada tak instep pelajar sabah sarawak boleh masuk instep pelajar luar negara boleh ke masuk instep warga luar negara belajar kat instep pelajar luar negara hantar pelajar untuk beljar di instep mengenai minyak dan gas di malaysia. instep INTERNASIONAL  instep ig instep facebook instep web instep blog mengenai instep blog instep BULAN BERAPA BUKA permohonanan online nak masuk instep julai july 2015 2016 2017 2018 january 2015 2016 2017 2018

9 comments :

Anonymous said...

hi. nak tnye mmg instep puny application bukak bulan 3 je ea?

Isra Ismail said...

INSTEP akan buka pengambilan 2 kali setahun.

PENGAMBILAN untuk bulan JANUARI DAN JULY.

unuk kemasukan Pada Januari 2015 telah dibuka pada 29 September 2014 -9 OKTOBER 2014
untuk kemasukan July 2015 pula telah dibuka pada 16-31MACH 2015..


Untuk kemasukan January 2016 akan dibuka pada tahun, 2015 pada bulan berapa tu, kena selalu tengok website INSTEP ... ok

Anonymous said...

ok
THANKS utk makluman
tpi baru2 ni
tarikh buka permohonan 12 oct 2015
then ttbe brubah tarikh nye kepada march 2015
ade prubahan ke?
mohon pencerahan

Anonymous said...

aah.. mula2 tengok 12 oktobe 2015 ..
lepas tu da tukar mac..

Anonymous said...

http://www.instep-online.my/Applicant/default.aspx

Diorang akan umumkan tarikh lain

Anonymous said...

Ada cara lain untuk tahu tarikh lain kah? Sebelum ni, i tengok tarikh buka 12.10.15 - 21.10.15 untuk intake January 2016. Tapi sekarang dah tak ada. Ada cara to confirm tak?

Anonymous said...

Haa..rmai tertnggu2 pengambilan instep bg jnuari 2016. Kne usha sokmo la gayanya. Pngambilan pn limited. Good luck all trmasuk ak. #kipidap dongibap :P

Anonymous said...

itu lah.. kena rajin2 bukan laman web..
all the best

Anonymous said...

aku dah bayar duit rm10,daftar dah bole tp nak lengkapkan borang x bole masuk,dia tulis redirect occured hmmmm...kenapa eh?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...